Міноборони та БФ «Коло» співпрацюватимуть у реконструкції Київського військового госпіталю

07 червня 2024, 11:38 | ID: 71273
Міноборони та БФ «Коло» співпрацюватимуть у реконструкції Київського військового госпіталю

Міністерство оборони України та благодійний фонд «Коло» розпочинають спільний проєкт з реконструкції Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» у Києві. Відповідний документ підписали заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова та уповноважена представниця БФ «Коло» Ірина Солошенко.

Проєкт передбачає реконструкцію декількох будівель госпіталю, включаючи розробку сучасного медичного простору, який відповідатиме усім сучасним вимогам та стандартам. За словами Наталії Калмикової, створення належних умов для надання оперативної та високоякісної медичної допомоги пораненим є вкрай важливим завданням.

Реконструкція передбачає створення оновленого комплексу, який забезпечить взаємодію та логістику між приймальним та ургентним відділенням. Важливою частиною проєкту є організація швидкого та безбар’єрного доступу пацієнтів від карет швидкої допомоги до всіх необхідних медичних процедур. Також буде облаштоване підземне укриття для захисту під час повітряних тривог.

Проєкт, ініційований БФ «Коло» у 2022 році, отримав підтримку Міністерства оборони України та перейшов у фазу практичної реалізації. Він створить комфортні умови для праці медиків, а також науково-дослідницьку платформу для навчання студентів і підвищення кваліфікації практикуючих медиків.

Ірина Солошенко підкреслила важливість цього проєкту, зазначивши, що фонд докладе всіх зусиль для максимально швидкої та якісної реалізації своєї частини роботи, адже йдеться про життя та здоров’я українських захисників.