Координація інформаційної роботи та протидія російській дезінформації: Міноборони та Центр передового досвіду НАТО визначили напрями взаємодії

18 липня 2023, 18:00 | ID: 70309
Координація інформаційної роботи та протидія російській дезінформації: Міноборони та Центр передового досвіду НАТО визначили напрями взаємодії

Сьогодні, 18 липня, відбулася робоча зустріч заступника Міністра оборони України Ганни Маляр та директора Центру передового досвіду НАТО з питань стратегічних комунікацій Яніса Сартса.

Під час заходу було обговорено досвід України та НАТО щодо виявлення та протидії дезінформації російської федерації, а також розвінчування міфів росії в інформаційному просторі.

«За час протидії інформаційній війні, яку російська федерація розвʼязала ще задовго до повномасштабного збройного вторгнення на територію України, як Міноборони, так Центр передового досвіду НАТО накопичили унікальні дані про інформаційні інтервенції та засоби протидії їм. Ми високо цінуємо можливість обмінятися таким досвідом та обʼєднати зусилля у боротьбі з потоками пропаганди, фейків та маніпуляцій кремля», - зазначила Ганна Маляр.

Також, заступник Міністра додала, що крім зовнішніх загроз, Україна накопичила інструментарій ведення комунікації із населенням, зменшення ризиків поширення військової інформації, «витоку» чутливих даних.

«Сьогодні усі мають смартфон, через які витік інформації - це одна секунда, і абсолютно не контрольований процес. Було дуже цікаво почути думку наших колег з НАТО щодо усіх цих проблем», додала Ганна Маляр.

За словами заступника Міністра оборони, команда Центру передового досвіду НАТО з питань стратегічних комунікацій готова ділитися своїм напрацюваннями.

«У нас спільний ворог, і наші колеги добре усвідомлюють, що це не тільки українська «проблема», а спільне завдання - максимально знизити ефективність російської федерації в інформаційному полі. Спільно з колегами з НАТО ми визначили напрями, де зможемо один одного посилити – координація нашої інформаційної роботи та протидія російській дезінформації», резюмувала Ганна Маляр.